Първа комерсиална стъпка към HSPA еволюцията

Телекомуникационната компания Ericsson и операторът 3 Italia постигнаха уникално за индустрията внедряване на разширени HSPA връзки за мобилна информация в единна потребителска мрежа.
усъвършенстваната технология за високоскоростен пакетен достъп HSPA (High Speed Packet Access) позволява максимална скорост за качване на информация (uplink) 5.8Mbps и значително намалява латентността в мрежата, или времето, необходимо на едно съобщение, за да стигне от краен потребител до сървър в интернет и обратно. Така се постига осезаемо подобрение в работата на интерактивните потребителски приложения.
Внедряването на новата технология в настоящата потребителска мрежа на 3 Italia е стъпка към HSPA еволюцията и затвърждава позицията на HSPA като водеща мобилна широколентова технология, обявиха от Ericsson. По-високите скорости за качване на информация от мобилни устройства (uplink) и намалената латентност в мобилната мрежа повишават ефективността на интерактивната комуникация.
По-бързото качване на данни (uplink) ще предостави на потребителите по-добри възможности в сфери като видео конферентната връзка, качването (upload) на генерирано от потребителите съдържание, изпращане на електронни писма с приложения и интерактивни он-лайн игри.

Коментар