Уеб 2.0 без риск в корпоративната система

Следващо поколение платформа за управление на фирмена информация представи корпорацията EMC. Версия 6.5 на EMC Documentum Enterprise Content Management (ECM) Suite включва набор от продукти, които обединяват потребителското усещане на уеб 2.0 технологиите с платформа за документи от висок клас, така че компаниите да постигнат баланс между бизнес гъвкавост и ИТ контрол.
Documentum 6.5 въвежда няколко иновации, които предлагат по-богато потребителско изживяване в уеб 2.0 среда, както и повишени XML възможности, съобщиха от компанията. Решението освен това се отличава с подобрени характеристики за скалируемост, централизирано управление на записите (FRM) и ускорени транзакционни бизнес процеси.
Компаниите ще имат възможност да повишат привлекателността на новите технологии сред потребителите и да подобрят вече използваните приложения за съдържание. Всичко това ще се базира на по-скалируема и сигурна ЕСМ платформа, посочват от разработчика.
“С реализирането на Documentum 6.5 ЕМС вдига летвата за следващото поколение технологии за управление на фирменото информационно съдържание”, каза Баладжи Йеламанчили, старши вицепрезидент и директор на управление на съдържанието и архивиране в ЕМС.
Средата на Уеб 2.0 дава възможност на служителите да работят и комуникират по нов начин. Въпреки това, загриженост за сигурността и регулаторните изисквания не позволяват на много организации да въведат изцяло уеб 2.0 технологиите. Или още по-лошо – компаниите са изложени на риск от служителите си, които самостоятелно експериментират с уеб 2.0 приложения.
В допълнение, обемът на входящата информация от уеб 2.0 приложения е голям и мащабът на системите трябва да отговаря на повишените изисквания.
“Експлозията от дигитално съдържание, лекотата на употребата му при уеб 2.0 и “социалните” технологии стоят зад очакванията на хората за това как би трябвало да работи ИТ и по какъв начин те биха искали да имат достъп до информацията. Като резултат, ИТ са пред ново предизвикателство как да отговорят на тези повишени очаквания и в същото време да осигурят стабилна информационна инфраструктура”, коментира Мелиса Уебстър, вицепрезидент “Съдържание и технологии за дигитални медии” в компанията за проучвания и анализи IDC.
Решението на EMC дава на бизнес потребителите гъвкави приложения за съдържание, като в същото време позволява на ИТ отдела да запази контрола чрез ограничаване на новопоявилите се рискове.

Коментар