Cisco обединява партньорските канали с Linksys

Мрежовата корпорация Cisco обяви, че обединява партньорските си програми и услуги с тези на поделението за малък и среден бизнес на Linksys. Процесът включва и обединяване на продуктите от бизнес сериите на Linksys със SMB портфолиото на Cisco, като ще даде достъп на търговските партньори на гиганта до по-широк кръг решения.
„Пазарът на малкия и среден бизнес продължава да показва огромен потенциал за растеж при Cisco, тъй като и търговските ни партньори, и ние успешно предлагаме в този сегмент решения както на Cisco, така и на Linksys”, коментира Кейт Гудуин, старши вицепрезидент по международни търговски канали в Cisco.
Интегрираният подход ще осигури единно обслужване на клиентите и ще увеличи възможностите за приходи на партньорите, допълни Гудуин.
Наскоро Cisco създаде „Съвет за малкия и среден бизнес”, който да очертае стратегията за сливане на всички нива. Съвета оглавяват трима ветерани в Cisco – старши вицепрезидентът за международните търговски партньори Кейт Гудуин, старши вицепрезидентът на Small Business Technology Group Ян Пенел и маркетинг директорътСю Бостром.
Повече от 20000 международни търговски партньори на Linksys ще имат възможност да станат част от партньорската програма на Cisco. За да получат достъп до необходимите ресурси и инструменти, членовете на Linksys Partner Connection (LPC) трябва да се регистрират като търговски партньори на Cisco. Като такива те ще получават достъп до демо оборудване, финансови програми, търговска подкрепа от мениджмънта за малък и среден бизнес по региони, достъп до маркетингови данни и др.
Cisco и Linksys са разработили поредица от стъпки за поетапно осъществяване на сливането. Linksys ще продължи да работи като част от Cisco, която отговаря за разработване на решения за крайни клиенти, предлагани в търговската мрежа и чрез онлайн продажба.

Коментар