Logitech купува лидер в сценичните монитори

Logitech обяви, че ще придобие частната компания от Калифорния UltimateEars за $34 млн. в брой. Дългогодишният лидер в областта на сценичните монитори (слушалки, поставяни в ухото на музикалните изпълнители и звуковите инженери за мониторинг на звука) Ultimate Ears през последните няколко години разшири разнообразието си от продукти, включвайки серия от успешни потребителски слушалки за портативни музикални плейъри като iPhon, iPod и други. Сделката е в заключителната си фаза, като се очаква то да приключи до края на август.
Купуването на Ultimate Ears позволява на Logitech да разшири своето портфолио от дигитални аудио продукти, като така ще може да предлага повече възможности за персоналните плейъри на своите потребителите. Компанията вече предлага богата гама от дигитални музикални системи, както за дома, така и за навън. Logitech е също така световен лидер в производството на говорители и слушалки за персонални компютри. Наскоро от компанията дори представиха преносим безжичен музикален говорител, пригоден за Bluetooth мобилни телефони.
“Ultimate Ears пасва чудесно на Logitech и на нашия аудио бизнес,” заяви президента и главен изпълнителен директор на Logitech Джералд Куиндлен. “От своето основаване до сега Ultimate Ears се води от принципите на иновацията, близките връзки с потребителите, и желанието за постигане на перфектно качество на звука. Успехът на Logitech се дължи на задълбоченото разбиране на потребителите и създаването на иновативни продукти, които да им позволят да изпитат пълна наслада – било то когато слушат музика, играят, гледат филми, или просто се наслаждават на дигиталния си начин на живот. С нетърпение очакваме да използваме световната си дистрибуторска мрежа и оперативните си възможности, за да позволим на повече хора да открият превъзходното звуково изживяване.”
UltimateEars има лоялни потребители сред музикалните изпълнители, звуковите инженери и съвременните музикалните любители, заради качественият звук и удобството на слушалките си. Ultimate Ears е основана през 1995, за да задоволи нуждите от мониторинг на звука на рок изпълнителите, като разработва първите качествени двупосочни сценични монитори. В момента приблизително 75% от рок изпълнителите в световен мащаб използват слушалките Ultimate Ears Custom-Fit in-Ear Monitor по време на своите изпълнения. През 2005, използвайки своята патентована технология, Ultimate Ears увеличи гамата си от продукти, като създаде универсални слушалки за аудио ентусиасти и маниаци. Цените за потребителските продукти започват от 40$, докато при поръчковите могат да надхвърлят $1200. Екипът на Ultimate Ears е от почти 40 служители. 
“iPod и iPhone направиха възможно всеки от нас да притежава портативен музикален плейър” каза Жюниен Лабру, зам.-изпълнителен директор на Logitech. “Но за да бъде удоволствието от слушането на музика наистина едно истинско изживяване, слушалките трябва да имат добра изолация, която да отстранява външният шум, като това ще позволи музиката да се чува както при музикалните изпълнители, което е точно това, в което Ultimate Ears са майстори.”
Ефекта от закупуването на Ultimate Ears не се очаква да се отрази по никакъв материален начин върху текущата фискална година на Logitech.

Коментар