Онлайн залагания причиниха смърт в Англия

Двамата китайски абсолвенти от Нюкясълския университет в Североизточна Англия, които бяха открити мъртви миналата седмица, може би са свързани със сложна схема за онлайн залагания, смята полицията.
Двойката – г-ца Кси Жоу и г-н Жен Ксинг Янг, бяха намерени от полицията убити на 16 август. Според органите на реда, двете жертви били измъчвани преди да бъде сложен край на живота им. Странно, котката на двойката също беше открита умъртвена, захвърлена в кофа в банята, разкрива theregister.co.uk.
Старшият полицейски офицер Стив Уейд заяви, че този случай е сред най-ужасните сцени на престъпление, които е виждал. Според него, "възможният мотив за убийството е започва да се избистря… разузнаване сред населението, подкрепено от разследване на компютърно оборудване и данни от разговорите по мобилните телефони показва, че и двете жертви са участвали в измами, които е логично да са вбесили и разстроили доста хора. В момента разследваме това като вероятен мотив за убийствата".
Местната преса открила постинги във форум на китайски език от Янг, който е питал за желаещи помощници, които да ходят на футболни мачове и да предават резултатите по мобилните си телефони.
Резултатите се излъчат в Китай с известно закъснение, което позволява на залагащите с по-бързи реакции да изпреварят букмейкърите. Постингите в китайския форум разкриват няколко души, на които Янг дължал пари. Той е предлагал и фалшиви сертификати за завършена научна степен на китайски студенти.

Коментар