По-евтини международни разговори през интернет

Средно с 20% падат цените на разговорите през софтуерния телефон tFon към 47 фиксирани и мобилни мрежи по цял свят, съобщиха от телекомуникационната компания Транс Телеком.
Най-драстична е промяната в цената на обаждането към Япония, което вече ще се таксува по 0,07 стотинки на минута, или с 85% по-евтино. Остават в сила намаленията за изходящи повиквания с продължителност над 10 минути, а всички абонати на tFon ще говорят помежду си безплатно.
Услугата tFon се предлага от началото на годината като икономична алтернатива на традиционните разговори по телефона. Тя позволява провеждане на предплатени разговори по интернет с мобилни и стационарни телефонни номера в страната и чужбина.
Разговорите се осъществяват по VoIP технология с помощта на софтуерно приложение с възможност за поддържане на конферентни разговори, регистър на изходящите обаждания и програмиране на номера за бързо избиране.
Софтуерният телефон е разработен за нуждите на интернет потребители, които водят чести и продължителни разговори със страната и чужбина, коментира Борислав Иванов, главен търговски директор на Транс Телеком ЕАД.
Провеждането на разговори с tFon не изисква обвързване с абонаментни планове и инсталационни такси. След регистрация в сайта на Транс Телеком клиентът може да зарежда своята сметка с желаната сума за разговори и онлайн, чрез Epay.bg, Транскарт и с кредитни карти VISA и MasterCard.
От Транс Телеком се ангажират скоро да бъде възможно извършване на плащания и чрез международно валидирани кредитни карти.

Коментар