Asustek подготвя още по-голям мини лаптоп

Asustek Computer подготвя за пазара през септември 10.2-инчов лаптоп от N серията с процесор Intel Atom, по информация от тайвански източници, на които се позовава сайтът digitimes.com.
Очаква се новият продукт от доставчика на Eee PC да размести пластовете на пазара за лаптопи и да катализира търсенето на панели със среден размер, прогнозират експерти от индустрията.
Asus не коментира новината, но уточнява, че идващата N серия лаптопи ще бъде различна от популярните модели Eee PC. Прогнозната цена на новия мини лаптоп, който се очаква да привлече вниманието на РС индустрията, е в диапазона от 478 до 637 долара.
N серията ще поддържа работа с Windows Vista и твърди дискове с капацитет до 320GB. Доставчик на панелите за Asus ще бъде компанията Chunghwa Picture Tubes (CPT).
10-инчовите LCD панели се използват в широк спектър от устройства, вкл. цифрови фоторамки и портативни DVD плейъри. Сред най-големите производители на дисплеи с този размер са тайванските CPT и Innolux Display, които вече пуснаха 10,2-инчови линии. Компании като AU Optronics (AUO), Chi Mei Optoelectronics (CMO), LG Display и Samsung Electronics планират производство на 10.1-инчови панели.

Коментар