Ericsson доставя широколентови услуги в хай-тек град в Саудитска Арабия

Ericsson ще достави, изгради, интегрира, пусне в действие и управлява комплексна комуникационна инфраструктура в най-модерния високо-технологичен град в Саудитска Арабия – Икономическия град на крал Абдула (King Abdullah Economic City). Петгодишният ексклузивен договор, сключен с Emaar – изпълнителите на проекта за този супер-град, е първият подобен за цялостно обслужване по изграждането на фиксирани мрежи в Саудитска Арабия.
Това ключово партньорско споразумение отваря нови врати за компанията в Саудитска Арабия и е достойно за отличие като първия за Ericsson договор за IPTV услуга върху GPON мрежа за достъп, първия договор за оптична мрежаи първия договор за IMS във фиксирана мрежа, в рамките на които Ericsson предоставя системно интегриране и услуги по изграждане на мрежата. Договорът обхваща доставянето на продукти от основните придобити от Ericsson компанииEntrisphere, Marconi, Redback и телевизията TANDBERG, както и услуги от телекомуникационното портфолио на компанията.
Мрежата ще предоставя новаторски услуги като използва най-модерната GPON FTTH технология, която дава възможност за предлагане на най-модерни телевизионни, компютърни и телефонни мултимедийни услуги. Услуги като IP телефония, филми по поръчка, персонализирана телевизия, супер бърз интернет и пренос на данни ще се предоставят на конкурентни цени за двата милиона жители на Икономическия град на крал Абдула.
Фад Ал-Рашид, главен изпълнителен директор на Emaar the Economic City, заяви: “Това партньорство поставя основите Икономическия град на крал Абдула да стане наистина най-модерният град в света.”
Омар Ал-Кудаири, старши директор на Ethraa, определи сделката за изграждането на инфраструктурата на модерния град съвместно с Ericssonкато пример, достоен за подражание в глобален мащаб от всяка гледна точка.
Ян Кемвал, директор на Ericsson Саудитска Арабия, каза: “За нас е истинска привилегия да бъдем партньори на Emaar в изграждането на Икономическия град на крал Абдула. Има наистина много възможности да допринесем за успеха на проекта, тъй като ние ще изградим и ще пуснем в действие комуникационната инфраструктура на целия град.”

Коментар