Oracle си купи поредна облачна компания

Oracle подсили портфолиото си с API решенията на компанията Apiary

Oracle подсили портфолиото си с API решения на компанията Apiary

Софтуерната корпорация Oracle придоби разработчика на облачни API решения Apiary. Стойността на сделката, обявена тази седмица, не се съобщава.

Apiary е известна с APIFlow – базова платформа и инструменти за разработка на приложни програмни интерфейси (API), които позволяват съвместно използване на корпоративни услуги и данни и помагат в създаването на облачни приложения.

APIFlow поддържа индустриалните стандарти API Blueprint и OpenAPI и обхваща целия жизнен цикъл на създаване на API – проектиране, управление, контрол и подготовка на документация.

Обединявайки своите решения, Oracle и Apiary ще помогнат на клиентите да развиват бизнес в епохата на цифровата икономика. Широкото внедряване на API интерфейси ще осигури всеобхватен контрол върху хардуерно-софтуерната съвместимост и функционалното взаимодействие, посочват от Oracle.

Основана през 2011 г., Apiary има офиси в Сан Франциско (САЩ) и Прага (Чехия). Клиенти на разработчика са големи компании като GoPro, Ticketfly, Nvidia и United Airlines. За Oracle това е поредното придобиване на разработчик на облачни решения.

Коментари по темата: „Oracle си купи поредна облачна компания”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    How much ?

Коментар