Frame телевизор на Samsung изглежда като картина

QLED телевизорът е първият в индустрията, способен да възпроизведе 100 процента от обема на цветовете, заявиха от Samsung

Новото поколение телевизори на Samsung идват с лайфстайл послание и подобрения във всички аспекти. Компанията показа днес в Лувъра, Париж, двете иновативни линии QLED и Frame.

„С високотехнологичен дизайн, смарт функции и невероятно качество на картината, нашата серия за 2017 година поставя началото на нова ера в телевизията”, заяви ЕйчЕс Ким, президент на Visual Display Business към Samsung Electronics.

Samsung избра Париж, „градът на светлините“, за мястото, където да представи „телевизорът на светлината“, както бе наречен QLED моделът на компанията, заради способността му да осигурява оптимални нива на яркост и визуално изживяване.

Мястото на събитието – Лувъра – подчертава фокуса на Samsung върху концепцията за лайфстайл телевизор, представен от QLED и Frame. В разработката на Frame компанията отново си партнира с Ив Бехар, доказан швейцарски дизайнер, за да предложи телевизор, който е вписва в интериора на всеки дом.

Frame телевизорът на Samsung се отличава с артистичен дизайн – той изглежда като една картина на стената

Иновативният Frame телевизор се отличава с артистичен дизайн – той изглежда точно както една картина на стената, когато е включен режимът Art Mode. Екранът на лайфстайл телевизора се трансформира в произведение на изкуството, като позволява на потребителите да избират различни дигитални творби – повече от 100 произведения на изкуството от 10 категории, вкл. пейзажи, архитектура, природа и др.

Телевизорът се предлага с разнообразие от опции за художествени оформления и цветове, както и с персонализирани аксесоари, вкл. сменяеми декоративни рамки и Studio стойка. Frame също е оборудван с новия незабележим кабел на Samsung и опцията „No-Gap Wall Mount“, като позволява на потребителите да го закачат навсякъде в дома, без кабели и жици.

QLED телевизорът използва Quantum Dot технология от ново поколение, благодарение на която е постигнат прогрес в ефикасността на светлината и стабилността и е разширена цветовата гама. С нов метален QD материал, телевизорът адресира всички основни аспекти на качеството на картината, вкл. зрителен ъгъл, обем на цветовете, яркост и контраст.

Това е първият телевизор в индустрията, способен да възпроизведе 100 процента от обема на цветовете, което е потвърдено от Verband Deutscher Elektrotechniker – една от най-големите научно-технически асоциации в Европа. В допълнение, дълбоките нива на черното и яркият контраст в QLED телевизора осигуряват постоянно качество на картината, независимо от светлината в стаята. Потребителите могат да видят всеки отделен детайл, без загуба или изкривяване на цветовете, при нива на яркост от 1500 нита.

QLED телевизорът използва Quantum Dot технология от ново поколение

Smart Hub на Samsung вече предлага по-интуитивно изживяване, директно от QLED телевизора. Универсалното дистанционно на Samsung е подобрено, така че да поддържа повече устройства и да предлага гласов контрол за повече ТВ функции. В комбинация с последното приложение Smart View, налично за Android и iOS, потребителите могат да ползват персонализиран SmartHub.

Услугата TV Plus дава достъп до последните 4K филми и забавления. Новата музикална услуга също така позволява по-лесно търсене и идентифициране на песните от различни филми и телевизионни предавания.

Тази година Samsung представи и нови елементи при дизайна, които могат да се впишат във всеки дом. Такъв, например, е незабележимият кабел – потребителите могат да използват само един единствен оптичен кабел, който обединява всички устройства и освобождава пространството, заемано преди от различни декодери и външни устройства.

Samsung представи и опцията „No-Gap Wall Mount”, с която разстоянието между телевизора и стената е намалено още повече, а процесът на инсталация трае едва 15 минути. Samsung предлага и елегантни стойки – Studio и Gravity за монтиране на телевизора на стената.

Коментари по темата: „Frame телевизор на Samsung изглежда като картина”

добавете коментар...

  1. Стефан Костов

    Да отидем в Лувъра на телевизия? Не е добра идея.

Коментар