Microsoft пусна Teams за абонатите на Office 365

Teams е много повече от поредната чат-базирана система с възможности за групови дискусии, видео разговори и споделяне на файлове

Приложението за конферентни и видео разговори Microsoft Teams от днес е достъпно за всички над 85 милиона бизнес потребители на Office 365 – в 181 държави на 19 езика, съобщиха от компанията.

Платформата за комуникация и колаборация се явява безплатно допълнение към почти всички съществуващи месечни абонаментни планове на облачната услуга Office 365. Освен работа през уеб браузър, потребителите имат на разположение десктоп и мобилно приложение за Windows, Android и iOS устройства.

Teams е много повече от поредната чат-базирана система с възможности за групови дискусии, видео разговори и споделяне на файлове, подчертаха от българската компания Intelligent Systems, която е водещ партньор на Microsoft за бизнес решения в Централна и Източна Европа.

Решението е интегрирано с останалите продукти на Microsoft – Excel, Word, OneNote, SharePoint, Power BI и др. – и предоставя конектори към Dynamics 365, Salesforce, Jira, MailChimp, Google Analytics, Stack Overflow и още над 150 външни софтуерни продукти и ботове.

„Преминаването към съвременен, отворен и прозрачен стил на работа е част от основната ни философия, че няма универсално решение за всички“, заяви Мира Лейн – UX лидер в Microsoft Teams. „Организациите се различават в начините си на работа и комуникация. Някои ще използват множество инструменти – например Yammer, през който главният изпълнителен директор да се обръща към служителите, но за по-тясно сътрудничество и комуникация ще изберат Microsoft Teams. Смятаме, че е удачно да бъдат гъвкави“, допълни тя.

Тестовият период на Microsoft Teams започна през ноември миналата година, а от днес приложението е достъпно за всички бизнес потребители на Office 365. На сайта на Intelligent Systems е налична за изтегляне безплатна пробна версия на Office 365, която включва Teams.

Коментар