AOC пусна у нас два извити геймърски монитора

31,5-инчовият AOC AGON AG322QCX кара детайлите да изглеждат реалистично със своята QHD резолюция 2560×1440

Два нови извити геймърски монитора AGON на AOC са налични в магазините у нас. 31,5-инчовият QHD AG322QCX и 27-инчовият Full HD AG272FCX имат дисплеи с радиус на извивката от 1800 мм.

С честота на опресняване 144 Hz и поддръжка на технология AMD FreeSync, двете нови попълнения в премиум серията от геймърски модели AGON ще предложат на играчите плавно изживяване без замазване при движение, накъсване или насичане.

Стойката с множество настройки  и функциите, насочени към удобството и здравето, ще намалят натоварването на геймърите по време на продължителни игрови сесии, подчертават от производителя.

Новите монитори на AOC са снабдени с 16:9 VA панели. 31,5-инчовият (80 см) AOC AGON AG322QCX кара детайлите да изглеждат реалистично със своята QHD резолюция 2560×1440 и голям екран. По-компактният 27-инчов (68,6 см) вариант – AOC AGON AG272FCX – предлага Full HD (1920×1080) резолюция.

27-инчовият AOC AGON AG272FCX предлага Full HD резолюция 1920×1080

Извивката с радиус от само 1800 мм позволява на геймърите да се почувстват напълно потопени във виртуални светове, които блестят в живи цветове, благодарение на VA технологията на панела. Горната и страничните страни са с почти невидими рамки, което допълнително помага за потапянето в действието на екрана.

За да постигнат отзивчивостта, която геймърите изискват, и двата дисплея предлагат висока честота на опресняване от 144 Hz и поддръжка на технология AMD FreeSync. Така те могат да се справят с бързи игри без замазване при движение или накъсване на изображението.

Допълнителните функции включват Low Input Lag режим, който намалява закъснението на сигнала, като прескача някои вътрешни обработки. AOC Shadow Control позволява на играчите да виждат детайли, разположени в твърде тъмни или ярки области.

С помощта на включения в комплекта контролер AOC QuickSwitch, потребителите могат лесно да сменят различни набори от настройки, без да се налага да навигират по екранните менюта.

Технологията AOC Flicker-Free и режимът AOC Low Blue Light помагат за защита на очите по време на продължителни сесии. Височината, накланянето и завъртането, които предлага стойката AOC Ergo Base, осигуряват най-удобната поза за играча.  Настройващите се LED светлини на гърба и в долната част на рамката, свалящата се окачалка за слушалки и дръжката за носене допълват удобството.

Извитите геймърски монитори AOC AGON AG322QCX и AOC AGON AG272FCX вече са налични в България. Препоръчителната им крайна цена е съответно 1179 лв. и 879 лв. (с ДДС).

Коментар