Foxconn ще инвестира $10 млрд. в САЩ

Най-големият в света производител на ИТ продукти по поръчка, тайванската компания Foxconn, планира да вложи 10 млрд. долара в САЩ, където ще изгради завод за дисплеи, предаде Ройтерс.

Като потенциални места за новото предприятие се разглеждат щатите Уисконсин, Охайо, Мичиган, Пенсилвания и Северна Каролина, сподели пред журналисти главният изпълнителен директор на Foxconn – Тери Гоу. По неговите думи, окончателно решение ще бъде взето през юли.

Foxconn, която се явява и един от най-големите работодатели в света със своята армия от 1,3 млн. работници и производител на повечето iPhone устройства за Apple, не е правила досега инвестиция с такива размери в САЩ.

Foxconn ще стъпи в САЩ не просто с изграждане на един завод, но ще пренесе там и цялата си логистична верига, подчерта Тери Гоу. Инвестицията ще се реализира за период от пет години, уточнява той.

Разбира се, Foxconn няма да наема в САЩ работници в мащабите, с които прави това в Китай, тъй като стойността на труда в Америка е по-висока отколкото в азиатската страна, уточнява Тери Гоу.

Коментар