Топ смартфоните отиват отвъд 6-те инча

Потребителите искат смартфони с по-големи екрани, за да гледат по-удобно видео и да общуват в социални мрежи

Дисплеите на смартфоните стават все по-големи. Водещите производители, които досега наблягаха на 5-инчови модели, подготвят за второто полугодие нови, по-големи флагмани с диагонал над 6 инча.

В частност, на пазара се очаква Galaxy Note 8 – устройство с 6,3-инчов екран, докато неговият предшественик Galaxy Note 7 има 5,7-инчов дисплей. Но форматът 6 инча не е новост за Samsung. По-рано тази година компанията предложи фаблета Galaxy S8 Plus с 6,2-инчов екран, който се прие добре от потребителите и Samsung възнамерява да увеличи още екрана във флагманската си линия.

В същата посока се движи и конкурентът LG Electronics. През втората половина на годината компанията планира да пусне 6,2-инчов смартфон V30, в сравнение с 5,7-те инча на предишния модел V20.

Китайските производители също уголемяват смартфоните си. След като продаде над 3 милиона фаблета Mi Max, Xiaomi пусна Mi Max 2 с 6,44-инчов дисплей, а през третото тримесечие на годината се очаква Mi Note 3, който ще конкурира Galaxy Note 8.

Тенденцията на уголемяване на смартфоните отразява потребителските предпочитания, отбелязва Business Korea. Все повече и повече хора искат едновременно да гледат видео и да ползват социални мрежи, нараства и резолюцията на мобилните игри. Ето защо фаблетите с големи дисплеи се радват на засилено търсене.

Освен това в новата платформа Android Nougat е предвиден многозадачен режим  Split-Screen Multitasking, при който на дисплея се поместват едновременно прозорците на две приложения. Тази нова възможност също допринася за появата на смартфони с по-големи екрани.

IDC прогнозира, че продажбите на фаблети ще нарастват средногодишно с 9,2% в периода от 2016 до 2021 г., за да достигнат 680 млн. броя към края на разглеждания период. В същото време, доставките на по-малките смартфони ще се увеличават средно с 1,1% на година.

Коментари по темата: „Топ смартфоните отиват отвъд 6-те инча”

добавете коментар...

  1. бачи кико

    ок ще знаем да си ъпгрейднем телефончето. ще заделим малко кинти няма как

Коментар