Повишиха шефа на Интерут в България до регионален директор

Марк Грегъри, директор на Интерут (Interoute) в България, застава начело на представителството на компанията за Централна и Източна Европа.
Мениджърът ще отговаря за поделенията в Чехия, Словакия, Унгария, Полша, България и Румъния, съобщиха от Интерут, която e собственик на европейска мрежа за пренос на глас и данни.
Грегъри има над 9 години опит в международната телекомуникационна индустрия. Повишението идва няколко месеца, след като бе назначен за заместник регионален директор за Централна и Източна Европа. Той поема длъжността от оттеглилия се Владимир Хендрих.
„Гледам на този район като изключително важен за бъдещето развитие на компанията”, каза Ян Лоуес, изпълнителен вицепрезидент на Интерут. “Познанията на Марк в областта на международните телекомуникации ще бъдат основно предимство за разрастване на бизнес позициите на компанията сред настоящите и бъдещи пазари”.
Новият регионален директор на Интерут започва работа в компанията през 2003 година като мениджър "нов бизнес" в отдела за международно развитие „Пантел” (сега „Инвител”). От 1999 до 2003-а Марк Грегъри е изпратен от KPN (телеком оператор в Холандия) да работи на място в „Пантел”, където ръководи корпоративните финанси и бизнес анализи.
Преди да стане част от компанията, той е работил в областта на международните продажби и бизнес развитие в региона на Централна и Източна Европа. Грегъри, холандец по рождение, владее отлично четири езика, а в момента е в процес на изучаване на български.

Коментар