LibreOffice подобрява съвместимостта с MS Office

Разработчикът на LibreOffice продължава да подобрява съвместимостта с MS Office

Нова версия на офис пакета с отворен код LibreOffice идва с редица подобрения, като разработчикът изтъква прогреса в съвместимостта с документите от Microsoft Officе, чиято алтернатива е софтуерът на The Document Foundation.

LibreOffice 5.3.4 включва над 100 актуализации. В частност, обновеният офис пакет подобрява съвместимостта с Microsoft Office RT и OOXML документи. Това е добра новина не само за домашните потребители, но и за организациите, които правят преход към отворен код.

С новата версия на LibreOffice импортирането и експортирането на RTF файлове ще работи напълно коректно, уверяват от разработчика. В същото време е подобрено взаимодействето (интероперативността) с OOXML документи – LibreOffice 5.3.4 отваря Microsoft Office 2003 документи без никакви бъгове, а това е важно за организации, които заменят стария си MS Office с LibreOffice.

Все още обаче The Document Foundation препоръчва стабилния LibreOffice 5.2.7 за корпоративна употреба, тъй като тази версия е подсигурена с поддръжка от сертифицирани професионалисти. LibreOffice 5.3.4 е „fresh” версия и вече е достъпна за сваляне за всички популярни десктоп платформи – Windows, macOS и Linux. Пакетът се разпространява напълно безплатно.

Даунлоуд: LibreOffice 5.3.4

Коментари по темата: „LibreOffice подобрява съвместимостта с MS Office”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Document Foundation

Коментар