Nvidia ще изостави пет фирми-партньори

Напоследък на бившия лидер в производството на графични чипове Nvidia се случиха доста неприятности.

Най-напред компанията призна, че някои от мобилните й графични карти показват дефекти. По-късно се появиха слухове, че двама от главните й партньори, EVGA и XFX, се канят да сложат край на линията си от графични карти на базата на GeForce.
Сега изглежда, че Nvidia ще изостави пет от своите партньори, според информация от добре осведомени източници от индустрията, цитирани от Inquirer. В статията на електронното издание се казва, че двама от тези пет партньори са Foxconn и Club 3D.
В момента Nvidia продава трудно графичните си карти, поради това, че са прекалено скъпи за характеристиките, които предлагат, а същевременно отстъпват по бързодействие на продукцията с марката ATI, притежавана от AMD.
Поради тази причина поддържането на 24 фирми-партньори, които не продават достатъчно карти, е финансово неоправдано. Засега няма официално потвърждение от Nvidia или петте компании, с които тя се разделя, но се налага мнението, че още партньори ще споделят съдбата им в следващите няколко месеца.
Междувременно Nvidia работи усилено върху следващото поколение графични карти, които ще дебютират с нова схема за именуване.

Коментар