Ще се логваме в Windows 10 с умен пръстен

Системата Windows Hello скоро ще предложи възможност за автентикация с умен пръстен на Token

Microsoft подготвя нов начин за идентификация на потребителите на Windows 10. Съвместно с Token компаниията разработва технология за логване в системата с помощта на умен пръстен.

Биометричната система Windows Hello поддържа различни способи за автентикация, вкл. с изображения от камерата и пръстов отпечатък. Скоро технологията ще може да разпознава потребителя още по-лесно – с помощта на умен пръстен.

Microsoft твърди, че над 80% от потребителите използват една парола за достъп до множество уеб сайтове и акаунти. Някои потребители имат по около 30 акаунта, конфигурирани с една и съща парола. Всичко това увеличава риска от хакване, тъй като изтичане на данни от една услуга отваря широко вратата за компрометиране на останалите акаунти.

Идентификацията с умен пръстен може да предотврати подобен риск. Засега обаче няма подробна информация за новата технология. Освен с Token, Microsoft работи и с други партньори, за да предложи на пазара повече такива устройства за идентификация.

Системата Windows Hello е замислена като по-бърза и по-сигурна алтернатива на идентификацията с парола, когато става въпрос за защита от онлайн заплахите. Биометричната автентикация с умен пръстен ще промени начина, по който потребителите защитават своята идентичност, като опрости и направи процеса на логване в Windows 10 по-естествен.

Очаква се идентификацията с умен пръстен да стане достъпна за потребителите през септември т.г., с пускане на обновлението Fall Creators Update на Windows 10. В момента ъпдейтът на платформата е наличен за предварително запознаване от избрани потребители.

Коментари по темата: „Ще се логваме в Windows 10 с умен пръстен”

добавете коментар...

  1. :)

    Може би ще се учудиш, но тази технология с аналностите вече е имплементирана в САЩ.

  2. Anonymous

    Направо една ан*лна проба да направят, да разпознават потребителите по дванадесетопръстника.

Коментар