Samsung строи най-големия завод за OLED дисплеи

Samsung насочва многомилиардни инвестиции в OLED производството

Samsung Display планира да построи най-големия в света завод за производство на дисплеи с органични светодиоди (OLED), съобщи корейското издание The Investor.

Новото предприятие под името A5 ще се състои от два корпуса в различни градове и ще има капаците от 180 до 270 хиляди OLED панела месечно, което е с една трета повече от капацитета на най-големия в момента завод на Samsung – A3. В частност, предприятието ще произвежда гъвкави екрани с диагонал до 9-10 инча.

Samsung Display ще инвестира в проекта милиарди долари. Само стойността на производственото оборудване за 180 хиляди панела месечно възлиза на около 14 млрд. долара.

Първоначално, новият завод ще произвежда по 60 хиляди OLED панела месечно, което означава разходи за оборудване в размер на 4,37 млрд. долара. Предприятието ще заработи през 2019 г., като в периода до 2021 г. ще бъде оборудвано за пълния си капацитет.

Според анализаторската компания IHS Markit, пазарът на извити OLED дисплеи ще нарасне от 9,26 млрд. долара през настоящата година до 21 млрд. долара през 2020 г. Samsung Display доминира с дял от 96,7% в сегмента на дисплеите до 9 инча за миналата година.

Коментар