Ford се насочва към роботи и изкуствен интелект

Ford смята, че не само вижда бъдещето, но и може да го създаде

Автомобилният производител Ford създаде подразделение за изследвания и разработки в областта на роботите и изкуствения интелект, което се нарича „Robotics and Artificial Intelligence Research”, съобщиха от компанията.

Екипът на подразделението ще се занимава с изследвания на нови датчици, на методите за машинно обучение и техническите изисквания за излизане на световния пазар, както и с разработка на устройства за персонална мобилност, дронове и други роботизирани летящи апарати с потенциал за използване във веригите за доставки.

Ford прибягва до създаване на подобно подразделение, осъзнавайки огромния потенциал на роботите и изкуствения интелект за съвременната индустрия. Предполага се, че екипът на „Robotics and Artificial Intelligence Research”, състоящ се от специалисти в различни области, ще може да работи по-концентрирано в рамките на новата структура за постигане на конкретни цели на компанията.

В частност, очаква се новото подразделение да помогне за по-бързо придвижване на програмата на Ford за създаване на самоуаправляеми автомобили, както и на други проекти, които компанията все още не е готова да обяви публично. „Тъй като разбираме науката за роботиката и изкуствения интелект, можем да създадем екип, който не само вижда бъдещето, но и помага да го създадем”, казват от Ford.

Коментар