Dropbox се подготвя за IPO тази година

Инвеститорите на фондовия пазар очакват IPO-то на Dropbox по-късно тази година

Облачното хранилище за данни Dropbox търси застрахователни гаранти за първично публично предлагане на акции (IPO), което може да се състои още тази година, съобщи Ройтерс, позовавайки се на източници от компанията.

IPO-то се очертава като ключов тест за определянe на пазарната капитализация на Dropbox. През 2014 г. облачната услуга беше оценена на близо $10 млрд. в хода на частен рунд за привличане на инвестиции. Според анонимни източници, Dropbox ще започне преговори с инвестиционни банки в близките седмици. От компанията все още няма официален коментар по въпроса.

В последните месеци няколко големи технологични компании от САЩ, вкл. Uber и Airbnb, не се подадоха на призивите за IPO, поради опасения, че инвеститорите на фондовия пазар, ориентирани повече към печалбата, в сравнение с частните инвеститори, могат да понижат пазарната им стойност.

Показателен в това отношение e случаят с конкурента на Dropbox – компанията Box Inc. При първичното публично предлагане през 2014 г. тя беше оценена на $1,67 млрд., докато по време на предишни частни рундове за привличане на инвестиции стойността й достигаше $2,4 млрд.

Коментари по темата: „Dropbox се подготвя за IPO тази година”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Box inc.

    ГУБИ по 160 милина $ на година.

Коментар