Microsoft изключи милиони потребители от Skype

От 1 юли без Skype останаха потребители на редица остарели платформи

Microsoft прекрати поддръжката на Skype за някои операционни системи, които сумарно имат няколко милиона потребители. Ако искат да ползват приложението за разговори през интернет и в бъдеще, те ще трябва са сменят платформите си с по-съвременни.

От 1 юли без Skype остават потребителите на Windows 8 и 8.1, на Android версии по-малки от 4.0.2, на Blackberry OS 7.1, iOS 7, Mac OS X 10.8 и по-рани версии на тези операционни системи. Засегнати са и ползващите Windows RT и Symbian OS, съобщи MSPoweruser.

Microsoft препоръчва на потребителите на Windows Phone да инсталират по-новата система Windows 10 Mobile, ако се поддържа от устройствата им. Делът на Windows 10 Mobile на пазара за Windows смартфони все още е под 14%, като всички останали устройства работят на Windows Phone.

Изключването на Skype от Windows Phone вероятно е свързано с разработката на кросплатформения месинджър Skype for Life. По-рано се появиха информации, че този продукт се създава в централата на Microsoft и е приоритетна задача за компанията.

Коментари по темата: „Microsoft изключи милиони потребители от Skype”

добавете коментар...

  1. Скайп юзер със стар Уиндоус

    Очевидно автора на статията (който се е скрил анонимно под името “TechNews.bg”) е в грешка. Днес (04.07.2017) в сайта на скайп пише:
    Skype for Windows System Requirements: For the classic version of Skype: PC running Windows® XP with SP3, Vista, 7, 8, 8.1 or 10 both 32- and 64-bit operating systems.

  2. Димитър Иванов

    Браво на Симеон, много точен коментар!

  3. Симеон

    Когато купиха Скайп тя бе децентрализирана мрежа, която бе чудна за частни потребители, но не можеше да влезе при бизнес потребителите и не носеше печалби на фирмата, за това и я шутнаха на Майкрософт.

    Скайп от много време предлага някои много приятни неща за бизнес потребители – конферентни видео разговори и добри видео разговори. Освен това МС си събират данни за нашего брата – всичко се трупа на сървърите, имаме си досиета и прочее. Изкуствения интелект някой ден ще направи анализ и ще ни продаде профила на заинтересовани.

    Впрочем същото правят и останалите платформи – иначе защо да го правят, за да ни е хубаво на нас ли? Я по-сериозно.

  4. бачи кико

    аз и Всички моите познати забравиха скайп! за съжаление една хубава и лека програма стана тромава, проблемна, а накрая и зле поддържана! Жалко!
    Радмва се единствено, че създателите са си взели парите! Живи здрави и щастливи **********

  5. Симо

    Тъпанари

  6. Минчев

    От както купиха Skype – една чудесна система за разговори, Microsoft непрекъснато правят някакви промени, които не са свързани с подобряване на функционалността му. Вероятно ще продължат в този дух, докато и последният привърженик на Skype се откаже и започне да ползва друга програма.

Коментар