Nvidia и Baidu обединяват сили в изкуствения интелект

Графичният разработчик Nvidia започва партньорство с китайската търсачка Baidu за внедряване на изкуствен интелект в облачните услуги, самоуправляемите автомобили и системите за умния дом.

Двете компании планират да внедрят графични процесори от ново поколение Nvidia Volta в дейта центровете на Baidu Cloud, за да създадат най-добрата платформа за дълбоко обучение, съобщи Ки Лу, президент на Baidu, по време на пресконференция в Пекин.

В допълнение, партньорите ще интегрират платформата Nvidia Drive PX в системата за автономно управление на автомобили Baidu Apollo, като освен това ще разработват автономни коли съвместно с китайски автопроизводители.

В плановете на Baidu влиза и оптимизация на отворената работна среда за дълбоко обучeние Baidu PaddlePaddle за GPU Nvidia Volta, нейното разпространение в научните среди и предоставяне на възможности за изкуствен интелект на китайските потребители чрез поддръжка на Baidu DuerOS в Nvidia Shield TV.

Технологиите за изкуствен интелект са една от най-перспективните тенденции днес, способни да променят кардинално цялата промишленост, коментира Ян Бак, вицепрезидент на Nvidia. Партньорството на графичната компания с Baidu ще позволи създаване на изчислителни платформи с изкуствен интелект както за научни изследвания, така и за стартъпи, работещи по авангардни AI приложения и автономни коли.

Коментар