Zeiss оптиката се завръща в смартфоните Nokia

Мениджъри на HMD Global и Zeiss Group обявиха дългосрочно партньорство, което обещава нови стандарти в смартфон изображенията

Финландската компания HMD Global, лицензиант на марката Nokia за мобилни телефони и таблети, подписа ексклузивно партньорство с Zeiss, което надгражда съвместната история на двата бранда.

Партньорите обещават да подобрят качеството на изображенията при смартфоните, като обхванат цялата екосистема – от софтуера, през услугите, качеството на екрана и дизайна на оптиката.

Zeiss и HMD Global ще разработват съвместо нови технологии за заснемане, които да предефинират стандартите в индустрията и да върнат марката Zeiss обратно в смартфоните на Nokia, гласи официалното съобщение.

Партньорството между Zeiss и Nokia датира от над десет години. В миналото сътрудничеството между двете компании създаде иновативни технологии, като първия в света много-мегапикселов мобилен телефон и други устройства – от Nokia N-серията до тези с технология Nokia PureView.

Подновеното партньорство е дългосрочен ангажимент на двете страни за надграждане на технологичните иновации през следващите години, се казва още в съвместното изявление.

„Феновете ни искат повече от една страхотна камера в смартфона си, те искат цялостно графично изживяване, което не просто отговаря на стандартите, но ги предефинира. Феновете ни го очакват и заедно със Zeiss го доставяме”, заяви Арто Нумела, главен изпълнителен директор на HMD Global.

Д-р Матиас Мец, член на Изпълнителния съвет на Zeiss Group, заяви от своя страна, че „сътрудничеството с HMD Global „отново ще подобри цялостното графично изживяване на потребителите, чрез съвършенство и иновации”. По неговите думи, партньорството е изградено на стабилна основа.

Коментар