Intel създава революционно процесорно ядро

Екипът на Intel в Хилсбъро, щата Орегон, работи по съвършено нов тип процесорно ядро

Обява за работа, публикувана наскоро на сайта на Intel, разкри намеренията на компанията да създаде съвършено нов тип процесорно ядро, което ще замени Core, съобщи The Motley Fool.

Intel търси инженер, способен да проектира ядро от следващо поколение (NGC), което ще обезпечи качествен скок в производителността. „Ако искате вашите идеи да бъдат пренесени от бялата дъска на милиарди микросхеми, присъединете се към екипа разработчици на NGC в Хилсбъро, щата Орегон”, се казва в обявата, която вече не е актуална.

Задачата на екипа в Хилсбъро е „да проектира революционно микропроцесорно ядро, което може да обезпечи изчисленията на следващото десетилетие и да създаде потребителско изживяване, за което можем само да мечтаем”, пише в описанието на длъжността.

Обява за подобна позиция беше поместена и в социалната мрежа LinkedIn преди пет месеца. Като се има предвид, че разработката на ядро от нулата може да отнеме 4-5 години, революционният продукт следва да излезе на пазара през 2021-2022 г.

Коментари по темата: „Intel създава революционно процесорно ядро”

добавете коментар...

  1. До Anonymous

    Вярно, че Zen е добро ядро, но е добро заради съотношението цена/производителност. Интелските процесори си остават най-добрите. Тук единствения въпрос е доколко АМД може да завладее ниския и средния ценови диапазон и да стигне примерно 30% пазарен дял. Може да стане както се коментира, ако Zen ядрата наистина са евтини за производство и многочиповите им решения се окажат успешни (пак заради цената).
    Ако Zen2 и Zen3 успеят да добавят поне по още 10% по-добра производителност за такт, може и да се говори че ще се доближат до Интел.

  2. Oracle

    Anonymous … а бе пич горски … ти да не си спал на течение?
    Хайде сега прочети какво си написал, че май, май …

  3. Илия

    INTEL е класика в компютрите.
    Няма да се учудя,ако го пуснат на пазара и по-рано.

  4. Мхм

    Кое са разбили ахахахааха, я погледни в класацията на топ процесорите, няма да видиш амд в топ50, смешници, и картите са им супер слаби в сравнение с нвидия и процесорите сравнени с интел.

  5. Програмист

    Интел не произвежда чушкопеци като Амд на които можеш само да се топлиш

  6. Anonymous

    А истината е, че АМД със ZEN ядрото направо ги разбиха, Като добавим Vega и картината става ужасна за Интел. АМД отново са преди тях технологично, за жалост Интел са по-добри при печеленето на пари. Между другото Интел едва ли ще направят нещо по-добро от ZEN и от CORE ядрото. Най много да го пуснат на 7нМм но едва ли ще го подобрят.

Коментар