Chuwi LapBook – достъпен лаптоп с 15,6-инчов FHD екран

Големият 15,6-инчов екран с резолюция Full HD е едно от сериозните достойнства на Chuwi LapBook

Икономичната платформа Intel Cherry Trail позволи на редица производители да предложат ценово достъпни лаптопи с прилични характеристики. Подобни устройства могат да се намерят на пазара дори на цени под 200 долара (без ДДС) от китайски доставчици.

Лаптопът Chuwi LapBook стъпва именно на ултра-нисковолтова платформа Cherry Trail x5-Z8350 с четириядрен процесор на тактова честота 1,44GHz и интегриран графичен блок Intel HD Graphic от осмо поколение, допълнена от 4GB оперативна памет DDR3L и 64GB постоянна памет от тип eMMC. Технология Intel Turbo Boost добавяи изчислителна мощ, повишавайки честотата до 1,92GHz, когато приложенията изискват това.

Chuwi LapBook е оборудван само с най-необходимите портове и интерфейси

Едно от сериозните достойнства на Chuwi LapBook е големият 15,6-инчов екран с резолюция Full HD, а това означава комфорт при гледане на видео, работа с офис приложения и сърфиране в интернет. Освен това лаптопът се предлага с предварително инсталирана операционна система Windows 10, което също е предимство с оглед ниската цена на устройството.

Chuwi LapBook е оборудван с най-необходимите портове и интерфейси – безжични Wi-Fi 802.11b/g/n и Bluetooth 4.0, портове USB 3.0 и USB2.0, слот за microSD карти с капацитет до 128GB и интерфейс Mini HDMI за свързване към по-голям екран. Предвидени са още предна 2-мегапикселова камера за снимки и видеочат, както и стандартно 3,5-мм гнездо за слушалки. Лаптопът разполага също с вградени говорители и микрофон.

Chuwi LapBook се доставя с предварително инсталирана операционна система Windows 10

Литиево-йонната батерия на Chuwi LapBook има капацитет 10 000 мАч и осигурява 7-8 часа в стендбай режим, по данни от производителя. Лаптопът има размери 37,10×23,90×1,80 см и тежи 1,8960 кг. В момента Chuwi LapBook се предлага на цена от $179,99 в онлайн магазина GearBest, като към нея следва да се добавят транспортни разходи и ДДС, ако доставката не е от Европа. Комплектът на устройството включва още захранващ адаптер, USB кабел и ръководство за потребителя.