LG пуска телевизор-руло през 2020 г.

Първите сгъваеми телевизори на LG се очакват на пазара през 2020 г.

Корейската компания LG ще започне серийно производство на телевизори-рула – с гъвкави OLED екрани, които могат да се сгъват във вид на тръба, съобщи Business Korea, позовавайки се на източници от индустрията.

Предполага се, че с масовото производство на 55- и 75-инчовите OLED екрани-рула ще се заеме предприятието P10 на LG Display в южнокорейския град Паджу, което ще специализира именно в панелите с органични светодиоди.

Според индустриални източници, 55-инчов рулонен телевизор ще струва над 26 хиляди долара. Цената ще зависи от дизайна и от това дали телевизорът просто се закрепя към стената или се нуждае от друга подложка, поясняват от LG.

Телевизорът-руло ще пести място в домовете, тъй като потребителите ще могат да го сгъват и прибират, когато не го използват. По-големите рулонни телевизори ще намерят приложение в конферентни зали, като заменят използваните в момента устройства за визуализация.

Още през 2015 г. LG демонстрира 18-инчов дисплей, сгъваем във вид на тръба, а през юни тази година компанията показа най-големия в света гъвкав прозрачен дисплей с диагонал 77 инча и свръхвисока резолюция 3840×2160 пиксела, с коефициент на прозрачност 40% и радиус на извивката 80 мм.

Коментари по темата: „LG пуска телевизор-руло през 2020 г.”

добавете коментар...

  1. ха

    Какво място заемат сантиметър два залепени за стената?
    Иначе за конференции определено ще е удобно, но и безумно по-скъпо… Тези 55 инча хич не са достатъчно за подобно място…

Коментар