Bluboo S1 – фаблет с комфортен екран и много памет

Bluboo набляга на факта, че дисплеят заема 90% от предния панел на смартфона

Смартфоните с диагонал над 5 инча обикновено се наричат фаблети. Тенденцията е устройствата с големи дисплеи да стават все по-популярни, като потребителите вече предпочитат 5,5- и дори 6-инчови устройства. Още по-добрата новина е, че цените на фаблетите са напълно достъпни и по джоба на всеки потребител.

Bluboo S1 е един от новите фаблети на пазара. Това устройство има 5,5-инчов екран с 2,5D извивка и резолюция Full HD 1920х1080 пиксела, който заема 90% от предния панел на смартфона – факт, върху който китайският производител набляга многократно при описанието на продукта. Освен това дисплеят е покрит със защитно стъкло от последно поколение Corning Gorilla Glass 4.

Bluboo S1 предоставя 5,5-инчов екран с 2,5D извивка и резолюция Full HD

В хардуерно отношение Bluboo S1 е доста мощно устройство. Смартфонът разчита на платформа MediaTek Helio P25 с осемядрен процесор на тактова честота 2,5GHz и графичен блок GPU Mali T880, допълнена от 4GB оперативна памет и 64GB постоянна флаш памет с възможност за разширение с microSD карти с капацитет до 256GB. С подобно „въоръжение”, фаблетът ще изпълнява гладко всяко Android приложение и ще възпроизвежда с лекота онлайн видео.

Bluboo S1 блести и със своята основна камера, която всъщност е двойна: 13,0MP с автофокус и още една 3,0-мегапикселова. Предната камера за селфи поддържа резолюция 5,0MP. Потребителите на този атрактивен смартфон могат да разчитат, разбира се, на стандартни за съвременните камери възможности като видеозапис, тъчфокус, автофокус и светкавица.

Основната камера е двойна – 13,0MP с автофокус и още една 3,0-мегапикселова

Фаблетът на Bluboo позволява работа с две сим карти във всички разпространени мрежи – 2G, 3G и 4G. Моделът е оборудван със скенер на пръстови отпечатъци за сигурност на достъпа и разполага с бързи безжични модули Bluetooth 4.0 и Wi-Fi 802.11a/b/g/n. Устройството работи под управление на актуалната операционна система Android 7.0, с достъп до необятния каталог от приложения Google Play.

Bluboo S1 предоставя най-необходимия набор от слотове – два Nano SIM, един microSD за карти памет и един USB Type C за зареждане и обмен на данни с компютър. Смартфонът има размери 14,86×7,43×0,79 мм и тежи 169 грама заедно с батерията 3500 mAh, която е несменяема.

Bluboo s1 работи във всички разпространени мрежи – 2G, 3G и 4G

В периода от 10 до 14 юли Bluboo ще предлага всеки ден по 10 броя от устройството на цена от само $79,99, след което моделът ще се продава на регулярната си цена от $159,99. В комплекта на Bluboo S1 са включени освен самия фаблет още захранващ адаптер, USB кабел, калъф, протектор на екрана и адаптер за слушалки USB Type-C към 3,5 мм.