Лаптоп на HP работи 24 часа на батерия

Безпрецедентно постижение в преносимите компютри обяви HP. Нейният лаптоп EliteBook 6930p може да работи 24 часа с едно зареждане на батерията. При стандартни измервания новият лаптоп, снабден с допълнителна батерия с висок капацитет, показа живот в продължение на едно денонощие.
Захранването беше ахилесовата пета на преносимите компютри, коментираха от HP и увериха как с EliteBook 6939p потребителите вече няма да се притесняват, че батерията им ще свърши преди края на работния ден.
HP използва енергийноефективни компоненти като SSD дискове на Intel и безживачни LED дисплеи. Така например, високоефективният LED дисплей HP Illumi-Lite повишава живота на батерията до 4 часа в сравнение с обикновените LCD дисплеи, а SSD дисковете предлагат 7-процентово повишение на живота на батерията, спрямо класическия HDD.
От корпорацията дадоха за пример как потребителите могат да разчитат на своя HP EliteBook 6930p по време на най-дългия пътнически полет от международното летище „Нюарк Либерти” в САЩ до летище „Шанги” в Сингапур, който продължава 18 часа и 40 минути. Или пък да пътуват над 10 пъти с влака EuroStar по линията Лондон-Париж, близо 2 часа и 15 минути във всяка посока, преди да се наложи да презаредят батерията си.
Лаптопът HP EliteBook с новите високопроизводителни SSD дискове на Intel ще бъде достъпен от ноември. Освен че спомагат за постигане на дълъг живот на батерията, SSD устройствата имат по-голяма издръжливост и надеждност, както и по-бързо време на реакция, посочиха от HP. Според вътрешни тестове на компанията, цялостната производителност се увеличава до 57%, а скоростта на трансфер е близо шест пъти по-бърза от традиционните твърди дискове.
В базовата си конфигурация HP EliteBook 6930p тежи 2.1 кг и предоставя 14.1-инчов широк екран и допълнителен безживачен LED дисплей Illumi-Lite. Моделът включва удароустойчив твърд диск, подобрен дисплей и водоустойчива клавиатура, които предпазват компютъра от удари, изпускания и разливания на течности върху него. Лаптопът отговаря на военните стандарти, които измерват нивата на надеждност и работа при екстремни температури, вибрации и висока влажност.
Вътрешният магнезиев корпус HP DuraCase разполага с порест материал, който е термично свързан към анодизиран алуминий за по-голяма издръжливост. За направата на лаптопа са подбрани материали, които лесно се рециклират. HP си е поставила за цел да премахне живака (материал, използван при производството на екрани) от всички модели преносими компютри до края на 2010 г.

Коментар