Xiaomi ще отвори магазини в 12 държави от Европа

В близките три години Xiaomi ще отвори нови 2000 магазина

Китайският производител на смартфони Xiaomi планира да отвори 2000 нови магазина, половината от които в чужбина, вкл. Европа. Xiaomi ще атакува 12 европейски пазара, съобщи немското издание Handelsblatt, позовавайки се на директора на компанията по глобални продажби Лю И.

В близките три години Xiaomi ще отвори 1000 магазина в чужбина заедно със свои партньори. В частност, компанията планира инвазия в Русия, Украйна, Беларус, Чехия, Полша, Гърция и Латвия. Освен в Европа, Xiaomi възнамерява да разшири своето присъствие на пазарите в Югоизточна Азия.

Мнозина считат Xiaomi за един от най-успешните в света технологични стартъпи. Стойността на компанията, ръководена от Леи Джун, се оценява на $46 млрд. Бизнес моделът на Xiaomi разчиташе на продажби през интернет, но с навлизане на нови пазари компанията насочи част от продажбите по офлайн канали.

Xiaomi прави бизнес с достъпни ценово устройства, като неин е световният рекорд за най-много продажби в рамките на един ден – 2,12 млн. смартфона. През второто тримесечие на годината компанията продаде 23 млн. смартфона, а като цяло за годината планира да достигне 100 млн. броя.

Коментар