Всеки нов софтуер през 2020 с изкуствен интелект

Обединявайки усилията на хората и машините, човечеството може да постигне повече, отбелязва Gartner

Водещите разработчици на софтуер започват да усвояват изкуствения интелект (AI), подтикнати от нарастващия интерес към него, сочи анализ на Gartner.

През 2020 г. технологиите за изкуствен интелект ще присъстват в практически всички нови програмни продукти и услуги, прогнозира Gartner. По същото време за почти една трета от компаниите ИИ ще бъде приоритетно направление за инвестиции.

Под термина „изкуствен интелект” анализаторите разбират системи, поведението на които се променя без пряко програмиране, на базата на събираните данни, техния анализ и други наблюдения.

Въпреки нарастващите опасения, че ИИ ще измести хората, реалността е такава, че изкуственият интелект и технологиите за машинно обучение допълват съществено човешките възможности.

Машините се справят по-добре и по-бързо от хората с някои задачи. Обединявайки усилията на хората и машините, човечеството може да постигне повече, отбеляза Gartner.

Същевременно, шумотевицата около технологиите за изкуствен интелект създава объркване и пречи на оценката на техните реални предимства, отчитат анализаторите.

Коментари по темата: „Всеки нов софтуер през 2020 с изкуствен интелект”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Патрулиращият в търговски център във Вашингтон робот-полицай “Найтскоп“ по невнимание
    попадна във фонтан
    и се удави.

    Роботите от тази серия се използват за проследяване на подозрителна активност в закрити и открити пространства. Така например фирмата “Юбер” ги впряга за инспектиране на паркингите си.

    С помощта на своите датчици “Найтскоп” регистрира правонарушенията, след което подава информацията до сътрудниците на полицията. Наемането на робота възлиза на 7 долара на час.

    Туитър : “Обещаха ни летящи машини, а получихме роботи-самоубийци!”

Коментар