Нови XPG памети поддържат гейминг с Asus Aura Sync

Паметите Spectrix D40 са сертифицирани за работа с популярния софтуер Asus Aura Sync, който позволява контрол на всички RGB светещи елементи

Тайванският производител Adata обяви нова линия памети Spectrix D40, която се очаква на пазара в началото на август. Модулите RGB DDR4 са специално разработени за геймъри, овърклокъри и кейс-модъри, като дават повече възможности за къстамизация и добавяне на RGB и LED осветление в PC-тата.

Паметите Spectrix D40 са сертифицирани за работа с популярния софтуер Asus Aura Sync, който позволява контрол на всички RGB светещи елементи. Потребителите на дънни платки Asus могат да контролират осветлението на своите D40 модули чрез специален интерфейс с избор на цветова гама, схема на осветяване, RGB ефекти, цветова последователност, интензивност, включване/изключване и още много други опции за цялостен кейс-модинг и персонализация.

Модулите разполагат също с SPD (serial presence detect) конфигурация и са специално оптимизирани за работа с новите Core i9 процесори и Intel X299 чипове със зададена начална скорост 2666MHz. За сравнение, много DDR4 модулни серии стартират при скорост 2400MHz.

Освен това, благодарение на специалния дизайн за разпръскване на топлина и проводимите PCB материали, използвани в направата им, новите DDR4 модули могат да бъдат овърклокнати до и над 4000MHz без необходимост от допълнително охлаждане. Spectrix D40 са съвместими също с платформата AMD AM4 и процесорите Ryzen.

Коментар