Мобилни гиганти съчетават клетъчна и Wi-Fi връзка

T-Mobile, четвъртата по големина мобилна компания в САЩ, се готви още този месец да пусне на пазара услуга, която ще позволява на абонатите бързо преминаване от клетъчна към Wi-Fi мобилна мрежа. Това ще е първата подобна услуга на територията на Америка, като и други компании скоро ще последват примера на T-Mobile, единодушни са експертите.
По-късно тази година европейски компании като Telecom Italia и Orange също ще стартират поддръжката на комбинирана dual-mode (клетъчна и Wi-Fi) връзка, като тарифата ще е в рамките на 10 до 15 евро на месец за неограничен брой разговори.
Имайки предвид високите цени за разговори в клетъчни и стационарни мрежи на стария континент, dual-mode услугите имат потенциала да се превърнат в хит на пазара. Най-голям интерес към тях ще проявят бизнес потребителите, прогнозират специалисти.
Комбинирането на клетъчна и безжична връзка ще осигури високи скорости на даунлоуд, които ще надвишават дори тези в 3G безжичната мрежа. Получаване на гласови съобщения от уеб-портали и възможност потребителят да проверява кои негови приятели от списъка с контакти имат възможност за провеждане на телефонен разговор, са само част от новите приложения.

Коментар