Очакваната цена на iPhone 8 се покачи до $1100

iPhone 8 поскъпва с наближаване на пазарния дебют на смартфона

Новият смартфон на Apple се очаква да излезе на пазара в ограничен обем към края на септември, твърдят анализаторите от JPMorgan. Според тях, моделът с предполагаемо име iPhone 8 ще струва 1100 долара.

Apple ще увеличи темповете на производство през октомври, но ще достигне планирания пълен капацитет чак в началото на ноември, прогнозира анализаторът Род Хол от JPMorgan. Това означава, че в началото не всички желаещи ще могат да се сдобият със смартфона, който обещава редица подобрения.

Освен това JPMorgan смята, че поради наличието на OLED дисплей, технологии за безжично зареждане и разпознаване на лицата на потребителите, цената на iPhone 8 ще започва от 1100 долара, което е със 100 долара, отколкото се очакваше по-рано.

По-рано тази седмица Стив Возняк, съоснователят на Apple заедно със Стив Джобс, защити високата цена на iPhone, като подчерта качеството и надеждността на смартфона. Той изтъкна и факта, че хората, които обичат Apple, са склонни да платят тази цена.

Същевременно, анализатори от Дойче банк смятат, че iPhone 8 не може да надскочи успеха на iPhone 6, тъй като пазарът вече е наситен, няма условия за ръст, а дори и бюджетните модели предлагат респектиращи характеристики.

Не е добра прогнозата и на бившия творчески директор на Apple – Хю Дубърли, според когото ерата Стив Джобс е приключила за компанията и тя вероятно ще загуби битката със Samsung на пазара за смартфони.  

Коментари по темата: „Очакваната цена на iPhone 8 се покачи до $1100”

добавете коментар...

 1. Ster

  Напротив,

  Samsung със скапаните си характеристики е още по-скъп и то с жалките си 64 Gb.
  Просто не знаете да го ползвате. Това ви е проблема. Обичате шарените телефони, но не можете и да си представите, че той ми отменя почти 50% от работата на компютъра.
  Ей затова има различни неща. А аз за разлика от вас ще го купя. И не ми трябва мнение.

 2. :о)

  Отдавна се разби “мита” iPhone.
  Навсякъде освен в щатите яко губят пазарен дял и не са номер1.
  В щатите имат лобизъм, съд и какво ли не платен и спонсориран от тях за да не загубят и този пазар.
  Продукта им е хубав но е двойно по-скъп от останалите сходни продукти.
  С нищо не може да оправдае тази цена.
  Само групите ходещи зомбита могат да се кланят на технологичния идол и да дават колкото им кажат.

 3. ГГ

  Големи гадове са тия. Нарочно ограничават количеството за да спекулират с високата цена. Ако конкурентите се възползват ще бъде интересно.

 4. Anonymous

  Интересното в случая е че iphone се справя по добре въпреки 2 пъти по слабия процесор и памет 🙂

 5. Anonymous

  Колко трябва да си неграмотен, за да напишеш “двапати” и “по мощен”, и да не сложиш нито един препинателен знак?

  Успех на неграмотните неандерталци.

 6. Anonymous

  Колко трябва да си прост и малоумен да дадеш толкова пари за една наръпана ябълка като доста други марки предлагат за половината пари на тоя боклук двапати по мощен хардуер и характееистики
  успех на заблудените овце 😉

Коментар