Atom Clover Trail остава без Windows 10 ъпдейти

Потребителите на устройства с Atom Clover Trail няма да могат да актуализират системите си до Windows 10 Creators Update и следващи обновления

Цяло поколение бюджетни устройства с процесори Atom Clover Trail ще остане без обновления на операционната система Windows 10, съобщи ZDNet, позовавайки се на източници от Intel и Microsoft.

По-рано Microsoft регулярно пускаше безплатни ъпдейти за Windows 10 ноутбуци и трансформъри с чипове Intel Atom Clover Trail, които излязоха, когато беше актуална Windows 8. Но потребителите на подобни устройства вече няма да могат да актуализират системите си – до Windows 10 Creators Update и следващите обновления.

Според официалната версия на Microsoft, за да поддържа новите функции на Windows 10 Creators, процесорната архитектура Clover Trail се нуждае от допълнителна хардуерна поддръжка. Самата Intel обаче повече не поддържа тези процесори.

Ако не са налице необходимите драйвери, устройствата с Clover Trail не могат да преминат към Windows 10 Creators Update без загуба на производителност, поясняват от Microsoft.

Вместо това Microsoft ще продължи да предлага за потребителите на Intel Clover Trail предишното обновление на своята операционна система – Windows 10 Anniversary Update. Компанията обещава също да пуска регулярно актуализации на сигурността за тази версия до януари 2023 г., когато приключва и разширената поддръжка на Windows 8.1.

Платформата Clover Trail дебютира с двуядрени процесори Atom Z2760 и Atom Z2520 (Clover Trail+), изпълнени по 32-нанометров технологичен процес и позиционирани като алтернатива на Intel Core в таблети и ноутбуци. По-късно се появиха чиповете Atom Z2560 и Atom Z2580.

Коментари по темата: „Atom Clover Trail остава без Windows 10 ъпдейти”

добавете коментар...

  1. Saevar

    чеки да тегля и аз една пръдня тук …. таа който иска нека си ползва джамовете и да го пълнят със салам, да го следят, и да му набиват кофата колко много яко нещо използвал..

  2. Tarantul

    E, аз проблеми нямам с Джамовете! Ама то няма как лайнуксчия да не се изходи под всяка новина за Уиндос!

  3. Anonymous

    Продължаваите да използвате тия чупени прозорци и все ще имате някакви проблеми аз си ползвам Linux – Ubuntu
    Linux – Mint
    и съм доста доволен редовно обновяване и без проблем си работи със старата ми кошница на повече от 10 години 😉
    И все повече хора минават на Linux и доста игри има вече и за геимарите дори 😉

Коментар