Cube iPlay 10 – голям Android таблет с Full HD екран

IPS екранът на Cube iPlay 10 има диагонал 10,6 инча и поддържа резолюция Full HD

Напоследък таблетите не са на гребена на технологичната вълна по различни причини – най-вече конкуренцията от големите смартфони и компактните ноутбуци-трансформъри. Но все пак тези модерни устройства имат своите предимства при някои сценарии на употреба, което в съчетание с достъпните им цени поддържа тяхната актуалност на пазара.

И докато компактните 7-инчови таблети бяха почти изместени от фаблетите (големите смартфони), то устройства като 10,6-инчовия Cube iPlay 10 не са застрашени от същата съдба. Този модел предлага комфортен IPS екран с резолюция Full HD 1920×1080 пиксела за пълноценно потребителско изживяване с видео, сърфиране в интернет, игри или телевизия с достъпните от всеки уважаващ себе си кабелен оператор мобилни ТВ приложения.

Устройството работи под управление на Android 6.0, с достъп до приложенията от Google Play Store

Cube iPlay 10 разчита на сравнително мощен хардуер – нисковолтов SoC чип MTK8163 с четриядрен процесор на тактова честота 1,3GHz и графичен блок GPU Mali-T720 MP2, допълнен от 2GB оперативна памет и 32GB постоянна флаш памет, която може да се разширява с microSD карти с капацитет до 128GB. Подобни технически характеристики позиционират устройството в бюджетния клас, но са напълно достатъчни за гладка работа на изброените по-горе приложения.

Хардуерът на Cube iPlay 10 е достатъчно мощен за гладко възпроизвеждане на видео

Таблетът идва с безжичен двубандов Wi-Fi 802.11a/b/g/n модул (2,4GHz / 5,0GHz) за бърз достъп до интернет, Bluetooth 4.0 за синхронизиране със съвместими устройства и безжично предаване на снимки, видео, музика и друго съдържание, както и с GPS приемник. Наличието на HDMI изход позволява свързване на Cube iPlay 10 към голям външен екран – телевизор или монитор, а също така и към проектор за организиране на домашен театър. Предвидени са и две камери – основна 2MP за снимки и предна 0,3MP за видеочат.

Таблетът разполага с две камери – основна за снимки и предна за видеочат

Cube iPlay 10 работи под управление на Android 6.0 и предлага достъп до огромния каталог от приложения в Google Play Store. Устройството се захранва от батерия с капацитет 6000 mAh, която се зарежда напълно за 4-5 часа през стандартното DC гнездо или през microUSB, който служи още за обмен на данни с компютър. Корпусът на таблета е направен от пластмаса и метал, налични са два говорителя, микрофон и 3,5-мм гнездо за слушалки.

Корпусът на Cube iPlay 10 е е направен от пластмаса и метал, тежи около 600 грама

Цената на Cube iPlay 10 в момента е $106,99 в глобалния онлайн магазин GearBest. Таблетът има размери 26,70×16,80×0,95 см и тежи 608 грама. В комплекта на устройството са включени USB кабел и ръководство за потребителя. Основното достойнство на този таблет е големият и качествен IPS екран.