Тръмп убедил Apple да построи три завода в САЩ

Apple може да върне част от производството си в САЩ, по настояване на Доналд Тръмп

Apple планира да построи три големи завода за производтство на свои продукти на територията на САЩ, обяви президентът на страната Доналд Тръмп, цитиран от Уолстрийт Джърнъл.

Тръмп обаче не уточнява къде ще бъдат изградени новите предприятия. От Apple също няма официален коментар по изявлението на президента.

„Говорих с г-н Кук, той ми обеща, че Apple ще построи три много големи завода”, споделя в интервюто Доналд Тръмп. „Отговорих му – нали знаеш, Тим, докато не започнете да строите заводи в САЩ, не мога да считам, че под моя контрол страната ще постигне икономически успех. Той ми позвъни и каза, че нещата се придвижват”.

Миналия месец стана ясно, че тайванската компания Foxconn, която е основен производствен партньор на Apple, разглежда щата Уисконсин като място за изграждане на своя нов завод в САЩ.

Ръководството на Foxconn не е убедено в икономическата целесъобразност от преместването на производство в САЩ, както се разбра от по-ранни изявление на мениджъри от компанията, но очевидно ще се съобрази с желанието на президента Доналд Тръмп и своя най-голям клиент Apple.

По време на кандидат-президентската си кампания Тръмп обеща на избирателите да върне изнесеното производство обратно в САЩ. Сега той се опитва всячески да изпълни своя план, като притиска компании от ранга на Apple, която изнесе почти изцяло производството си в Китай, да отварят заводи и да създават работни места в САЩ.

Коментари по темата: „Тръмп убедил Apple да построи три завода в САЩ”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Заводи се строят по-бързо от кампуси.

  2. някой си

    Докато Apple проектира заводите, Тръмп може и да не е президент!

Коментар