Китай хвърли око на Силициевата долина

Китайският телекомуникационен гигант China Mobile планира да построи изследователски център в САЩ. Най-големият в света мрежов оператор си е избрал Силициевата долина за място на своя бъдещ обект.

Проектът ще бъде най-мащабният задграничен изследователски център както за China Mobile, така и за цялата телекомуникационна индустрия на азиатската държава, става ясно от публикация в сайта China Tech News.

Китай е привлечен от добрите условия за изследователска дейност в Силициевата долина, където, според президента на телеком гиганта, е най-подходящата среда за иновации.

China Mobile се нуждае именно от иновации, за да бъде в крак с тенденциите на пазара. Бизнесът на оператора до момента е свързан изключително с гласовите услуги.

Сливането на интернет и мобилните комуникации, които до неотдавна бяха независими, вече изисква нов тип комуникационни решения. China Mobile води активни преговори с други мобилни оператори по света за съвместна разработка на единна мобилна платформа, наподобяваща Android, зад която стои Google.

Коментар