Анализатори прогнозират трудности за Intel

Ръстът в приходите на Intel от сървърни процесори ще продължи да намалява, прогнозира анализатор от Jefferies

Intel обяви миналата седмица по-добри от очакваните резултати за второто тримесечие, но не всички анализатори бяха впечатлени, коментира CNBC.

Марк Липацис, анализатор от Jefferies, прогнозира трудности за процесорния гигант, породени от нарастващата конкуренция на пазара за сървърни чипове. В последните четири тримесечия приходите от подразделението Data Center Group, което отговаря за сървърните решения, са са увеличили само с 8%, докато по-рано ръстът се измерваше с двуцифрени стойности.

С излизане на новите сървърни продукти на AMD, Cavium и Qualcomm, ръстът в приходите на Intel в този сегмент от пазара ще се забави още по-осезаемо, смята анализаторът от Jefferies.

По думите на Липацис, отчетеният подем от Intel в продажбите за последното тримесечие (периода април-юни) не е признак за нараснало търсене, а се дължи на факта, че клиентите на компанията попълват складовите си запаси.

Експертът на Jefferies остави рейтинга на акциите на Intel на ниво underperform (под очакваното ниво). Неговата прогноза е, че ценните книжа на компанията ще поевтинеят с почти 15% на фона на укрепване на конкурентните производители на чипове.

Коментари по темата: „Анализатори прогнозират трудности за Intel”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Титаник

Коментар