Philips 272B7QPTKEB – перфектният офис инструмент

Philips 272B7QPTKEB повишава значително продуктивността и в максимална степен пести енергия

Колкото повече знаем, толкова повече искаме. Тази максима с пълна сила важи за съвременните технологии – всяко ново поколение хардуер успява да отговори на все повече желания на потребителите.

Изискванията към един съвременен офис монитор също не са никак малко: той трябва да е голям, с висока резолюция, отлична ергономия и не на последно място съобразен с всички екологични норми.

Philips определено са обърнали внимание на съвременните изисквания на офис потребителите и с модела си 272B7QPTKEB успяват да предложат продукт, който същевременно повишава значително продуктивността и в максимална степен пести енергия.

Качествен панел за всички офис нужди

Отмина времето, в което големият размер на екрана означаваше използване на TN матрици заради ценовото им предимство. Разглежданият модел може да се похвали с IPS матрица с отлични цветове и зрителни ъгли. Това в значителна степен улеснява потребителите, които искат да добавят мултимедийно съдържание към своите документи и презентации, както и да споделят работата си с колеги около екрана.

Цветовете на монитора – обичайното черно и малко сребристо – царуват в офис пространствата

Седящият пред Philips 272B7QPTKEB има на разположение солидна екранна площ с диагонал 27 инча и повишена QHD резолюция (2560х1440 пиксела), която облекчава работата с големи таблици, презентации и редактори на изображения, и видео. Дисплеят е създаден за многозадачна работа, какъвто е и стандартния сценарий при използване на офис приложения.

Семпъл, но стилен дизайн

Външният вид на модела няма да ви изненада. Цветовете са обичайното черно и малко сребристо, които царуват в офис пространствата. Похвала заслужава стойката, която бързо се монтира (без инструменти) и осигурява така желаната настройка и във височина.

Стойката се монтира лесно, без инструменти, и осигурява така желаната настройка и във височина

Настройката на дисплея може да се извърши и директно от операционната система с помощта на специализиран софтуер, но той не предлага абсолютно всички опции, налични от менюто на монитора. Така че за по-специфичните настройки ще ви се наложи да се преборите с не много интуитивните бутони под екрана.

Philips 272B7QPTKEB може да се ползва и в режим портрет, който е предпочитан за някои приложения

Вградена сигурна уеб камера

Една от екстрите, която се среща при сравнително малък брой дисплеи, е вградената 2-мегапикселна уеб камера. В случая тя буквално е вградена в корпуса на Philips 272B7QPTKEB и никой дори няма да предположи, че е там, докато не я натиснете, за да изскочи. Това е не само дизайнерски трик, но и реална защита срещу подслушване.

Една от екстрите на Philips 272B7QPTKEB вградената 2-мегапикселна уеб камера

Хубавото е, че камерата има и вграден микрофон. Нужно е единствено да свържете монитора с USB кабел към компютъра, но така или иначе ще искате да го направите, за да използвате вградения USB 3.0 хъб, който предлага и порт за бързо зареждане на мобилни устройства.

Наличието на вградени стерео говорители ще ви спести още кабели и ще ви позволи да участвате във видео конференции, без да се налага да закупувате допълнителни аксесоари. Техният звук, обаче, е по-подходящ за бизнес разговори, отколкото за силно слушане на музика.

Мониторът разполага с широк набор от интерфейси за свързване на различни източници

Защита за очите, дори да работите до късно

Сред предварително зададените режими, които са на разположение, е и Low Blue. Той ще филтрира опасната синя светлина, която може да се отрази негативно на зрението. Освен това мониторът на практика изключва появата на трептене, благодарение на технологията за регулиране на подсветката Flicker Free. Така дори дългите часове пред екрана няма да претоварят очите ви.

Истински пестеливец

Изненадите, които Philips 272B7QPTKEB крие, не свършват дотук. Моделът е снабден с Power Sensor – умен „наблюдател“, който следи дали пред екрана действително има човек. Ако потребителят в момента не е там, дисплеят силно намалява яркостта и така пести енергия, а също и защитава съдържанието от любопитни погледи. Power Sensor може да се настрои на няколко нива на чувствителност, така че да не ви дразни, ако например се изправяте само за няколко секунди, за да вземете лист от принтера.

USB портовете на Philips 272B7QPTKEB са разположени удобно в ниша на гърба на монитора

Друга налична екстра е сензорът за светлина, с чиято помощ яркостта на дисплея винаги е съобразена с интензивността на околната светлина в помещението. Това става напълно автоматично и, както можете да се досетите, също пести енергия.

Philips 272B7QPTKEB е наличен в магазините на препоръчителна цена от 1169 лв. с ДДС.

Коментари по темата: „Philips 272B7QPTKEB – перфектният офис инструмент”

добавете коментар...

  1. ха

    > филтрира опасната синя светлина, която може да се отрази негативно на зрението
    Каква опасна синя светлина филтрира този монитор? То мониторът си излъчва светлина. Синята светлина вреди на съня, но не уврежда и най-малко очите на хората! Така, че синята светлина се препоръчва да се намалява в късните часове, за да имаш хубав сън. Напротив осветлението в нощните барове а основно синьо, без това да уврежда нечие зрение.

Коментар