Apple може да отложи дебюта на iPhone 8

Дефицит на компоненти и производствени проблеми застрашават дебюта на новия флагман iPhone 8

Всички очакват новият iPhone 8, юбилеен за Apple, да дебютира през септември т.г. Но компанията може да отложи премиерата за октомври, поради недостиг на ключов компонент, пише Файненшъл Таймс.

Apple се сблъсква с дефицит на OLED панели и производствени проблеми. Не достигат също така и други компоненти за смартфона, твърдят източниците на FT.

Ето защо анализаторите от Уолстрийт вече понижиха прогнозите си за приходи на Apple през текущото финансово тримесечие, което приключва в края на септември. Всички приходи от продажби на iPhone 8 ще бъдат отчетени в новата финансова година.

Очаква се цената на един iPhone 8 да варира между 1000 и 1200 долара. Експертите се опасяват, че през есента на пазара ще излязат ограничен брой устройства iPhone 8. Очакват се пикови доставки чак през декември.

Пробното производство на смартфона е започнало в края на юли, според неофициални източници. От забавянето на пазарния дебют на iPhone 8 може да се възползва Samsung, която планира на 23 август да представи Galaxy Note 8.

Коментар