Новият GPU Radeon RX Vega достига 13,7 терафлопа

Три графични карти от семейството Radeon RX Vega излизат на 14 август (снимка: AMD)

AMD оживи пазара на графичен хардуер с новия GPU Radeon RX Vega, за който компанията твърди, че е най-мощният в света графичен ускорител с цена под 400 долара.

Семейството графични процесори Radeon RX Vega се очаква на пазара от 14 август, стана ясно на събитието Capsaicin SIGGRAPH в Лос Анджелис. AMD ще предложи три нови карти, базирани на Vega GPU:

  • Radeon RX Vega 64 Liquid Cooled Edition – вариант с течно охлаждане, който със своите 64 изчислителни единици се счита най-бързата Radeon карта, създавана изобщо досега;
  • Radeon RX Vega 64 с въздушно охлаждане, на крайна потребителска цена от $499 (в САЩ);
  • Самостоятелно предлаганата Radeon RX Vega 56 на цени от $399 (в САЩ).

AMD заяви, че Radeon RX Vega представлява най-сложната GPU архитектура, проектирана досега за гейминга от клас „ентусиаст”, с до 13,7 TFLOPS върхова производителност за работа с най-натоварващите игри и VR приложения.

Компанията обяви също Radeon пакети (Radeon Packs), проектирани да осигурят необходимите технологии и ъпгрейди за геймърите, така че игрите с 60+ кадъра в секунда и 4K резолюция да са ценово достъпни за всички.

Radeon пакетите включват $200 отстъпка за 34-инчов Samsung CF791 извит ултраширок FreeSync монитор и $100 отстъпка за избрани комбинации от Ryzen 7 1800X процесори и 370X дънни платки – общо $300 комбинирани спестявания от хардуер.

Освен Radeon RX Vega графична карта, отстъпката за монитора Samsung с Radeon FreeSync и CPU+дъно, всеки пакет Radeon също включва в избрани региони безплатно две очаквани игри – Wolfenstein II: The New Colossus и Prey (иначе на цена около $120).

Поддръжката на пионерски графични технологии като Rapid Packed Math, кеш контролер с висока пропускателна способност и новите Geometry и Pixel енджини ще помогнат да се вдигне нивото на производителността.

Освен това поддръжката на API на ниско ниво като DirectX 12 и Vulkan дава на разработчиците повече гъвкавост за проектиране на детайлни и красиви виртуални светове, подчертаха от AMD.

Коментар