Нови памети XPG SPECTRIX D40 интегрират RGB светлини

XPG SPECTRIX D40 интегрират многоцветни RGB елементи с предварително зададена схема на осветление

Adata Technology обяви нов флагман от гамата XPG – памети DDR4 с къстамизирано RGB осветление. XPG SPECTRIX D40 се базират на модули XPG Dazzle DDR4, работят на честоти от 2400MHz до и над 4000MHz, идват оптимизирани за работа с Intel XMP 2.0 и съвместими с AMD AM4/Ryzen.

Модулите интегрират многоцветни RGB елементи с предварително зададена схема на осветление. Посредством софтуерени интерфейси като Asus Aura Sync потребителите могат да контролират цветовата последователност и силата на светлината и да имат по-широк контрол на RGB ефектите, вкл. опция за включване и изключване.

SPECTRIX D40 е флагман в гамата на XPG, чиито тестове са разработени съвместно с Intel, за да се осигури най-добрата производителност при работа с премиум платформата X299. Паметите разполагат с SPD (serial presence detect) настройка, която позволява отлична комбинация с Intel XMP 2.0 и осигурява стартова скорост от и над 2666MHz и фабричен овърклок над 4000MHz.

Новите памети използват специални 10-слойни платки на Adata и чипове с надеждно захранване. Платките съдържат две унции (56,7 г) чисто медно покритие, а за „хийтсинк” капачката е използвана алуминиева сплав. Това позволява повишено ниво на охлаждане, а подобрената енергоефективност компенсира употребата на RGB ефектите, което осигурява постоянна и стабилна производителност дори при екстремен овърклокинг.

Коментар