Платформа за игри проверява ИТ нивото

ИТ професионалисти от цял свят могат да проверят познанията си в технологиите чрез платформата Skillotron

Развлекателен продукт, дело на консултантската компания DataArt, помага на ИТ специалистите да проверят своите познания. Skillotron представлява платформа за игри и ще се поддържа от потребителите.

С помощта на Skillotron, ИТ специалистите могат да установят колко добре боравят с технологиите, да си задават въпроси, както и да сравняват нивото на своите постижения с това на други играчи.

Въпросите на Skillotron са разделени в 16 категории и няколко десетки подкатегории, които варират от езици за програмиране до технологии за управление на проекти и история на ИТ бранша. Базата данни с тестове на Skillotron в момента съдържа повече от 1000 въпроса.

Всяка игрова сесия се състои от 10 въпроса за всеки вид технология. Ако играещият отговори правилно на поне 8 от 10 въпроса, той преминава на следващото ниво с по-трудни въпроси. Точки се дават за верни отговори и за преминаване към всяко следващо ниво, като играчите получават и бонуси. Данните от играта се показват в профила на всеки играч.

Оригиналните въпроси за Skillotron са изготвени от техническите специалисти на DataArt. Платформата е отворена за потребители и се базира на създаваното от тях съдържание (UGC). Потребителите могат да предлагат промени на съществуващите въпроси, да изразяват своите виждания, както и да създават собствени въпроси.

Играчите могат да споделят своите постижения на всяко ниво от играта в социалните мрежи и да сравняват резултатите с тези на други играчи, вкл. и с приятелите си в социалните медии. Играта е изцяло на английски език и е подходяща за ИТ професионалисти от цял свят.

Коментари по темата: „Платформа за игри проверява ИТ нивото”

добавете коментар...

  1. ха

    Звучи интересно, но изисква регистрация… Няма дори тестово провеждане на анкета, за да се придобие впечатление от качеството на играта.

Коментар