Sharp удвоява доставките на телевизори тази година

Японският производител Sharp ще достави над 9 млн. телевизора на пазара тази година

Три от водещите производители на телевизори ще увеличат продажбите си тази година, но това не важи за лидера на пазара и водещите китайски брандове, при които се очаква известно отстъпление, сочи анализ на DigiTimes.

LG, Sony и Sharp покачват продажбите си, за сметка на Samsung и големите китайски производители, които съкращават доставките, според източници от индустрията. Особено отчетливо нарастват продажбите на Sharp – над два пъти.

Лидерът Samsung планираше да достави тази година 48 млн. телевизора на световния пазар, в сравнение с 46 млн. година по-рано. Но на южнокорейския производител ще се наложи да коригира плана си до 45-42 млн. броя, тъй като търсенето е намаляло, твърди Diitimes.

Въпреки че тази информация не е потвърдена официално от Samsung, тя вече предизвика поскъпване на течнокристалните панели за телевизори, отбелязват тайванските анализатори. Очаква се не само Samsung, но и пет от най-големите китайски производители, с изключение на TCL, да не изпълнят плана си.

В същото време LG ще увеличи доставките си до 29 млн. броя, в сравнение с 28 млн. през миналата година, а при Sony се очаква ръст от 12 до 13 млн. броя, като за това спомага интересът на потребителите към OLED моделите.

За да се справят с увеличеното търсене, Sony и LG се обръщат към външни производители – Sony към TPV Technology и Foxconn, а LG – към TPV, Skyworth и BOE.

Японската Sharp, която отскоро е под контрола на Foxconn, ще увеличи доставките си на телевизори през настоящата година над два пъти, достигайки продажби от 9-9,5 млн. броя. Възвръщането на позициите на Sharp на световния пазар за телевизори е една от целите на новия собственик.

Коментари по темата: „Sharp удвоява доставките на телевизори тази година”

добавете коментар...

  1. Димитър Иванов

    Интересна новина. До скоро имаше статия как залежават на склад доста модели и т.н. Знам, че OLED технологията вече спадна доста като цена, но едва ли е само това. Сигурно има нещо ключово, което е докарало този интерес. Вече телевизорите са достатъчно големи, евтини, леки, енергоспестяващи и модерни (с много екстри), за да замениш стария с някой 5% по-добър.

  2. иво

    Всъщност Сони купуват олед дисплеите от ЛГ и лидерът е един.

Коментар