Нов 4-инчов iPhone SЕ на хоризонта

Малкият iPhone SE ще излезе скоро в нова версия, с по-актуален хардуер

Apple подготвя за пазара второ поколение на смартфона iPhone SE, насочен към потребители, които предпочитат малък айфон, съобщи Focus Taiwan. Очаква се 4-инчовият модел да излезе на пазара през пролетта на 2018 г., две години след появата на оригиналния iPhone 8.

По-конкретно, новият iPhone SE ще предложи 4,2-инчов екран и най-актуален хардуер, вкл. чип от последно поколение на Apple, на който ще разчитат още очакваните тази есен модели iPhone 7s и 7s Plus.

Твърди се, че iPhone SE от второ поколение ще се произвежда в Индия от тайванския подизпълнител Wistron. Очевидно Apple ще позиционира модела на развиващите се пазари като достъпна алтернатива на топ смартфоните си. Най-вероятно Индия първа ще получи достъп до 4-инчовия iPhone SE, като по-късно Apple ще пусне устройството на глобалните пазари.

Предполага се, че Apple ще разчита на индийски партньори, за да получи някои облекчения от правителството. Компанията се опитва отдавна да направи iPhone по-достъпен за купувачите в Индия. Според местните закони, компаниите, които искат да продават своите продукти в Индия, трябва да произвеждат устройствата или някои части за тях в страната.

Коментар