Оптика до дома във Велико Търново

Мрежа от ново поколение изгражда компанията ITD Network във Велико Търново. Наречена Coolbox, мрежата е базирана на технологията “оптика до дома” по директно влакно. Домашните и малки офис потребители в града ще получат бърз достъп до интернет и гласова телефонна услуга.

Мрежата на ITD Network към момента се развива в градовете Пловдив и Велико Търново, а до края на следващата година оптиката до дома ще е реалност и в градовете Пазарджик и Асеновград, уточниха от оператора.

Технологията, използвана при изграждане на Coolbox, е така наречената “оптика до дома по директно влакно” и се внедрява за пръв път в България от ITD Network, твърдят от компанията. Мрежа от подобен вид осигурява широк канал при преноса на данни, поради факта, че всеки потребител е напълно независим от останалите, тъй като разполага с отделно оптично влакно.

Каналът за ъплоуд и даунлоуд е симетричен, а скоростта, която може да се достигне е над 1 Gbit/s.

Връзката от техническите центрове на оператора до всеки дом представлява директно оптично влакно, без междинни устройства, които се нуждаят от електрозахранване и са уязвими при лоши метеорологични условия и гръмотевични бури. Това прави предоставените услуги независими от времето навън, защитени от токови удари и злоупотреба при преноса на данни.

Потребителите могат да ползват в дома си едновременно високоскоростен интернет и телефонни услуги, a в близко бъдеще и телевизия  от ново поколение, обещаха от ITD.

Стандартният пакет за домашни потребители се предлага на цена от 24,90 лв. на месец и включва интернет достъп със скорост 20 Мbit/s, както при даунлоуд, така и при ъплоуд, без значение дали се отнася за достъп до българското или международно интернет пространство, заявиха от оператора.

В цената на пакета е включен и телефонен пост със 100 включени минути време за разговори към фиксирани мрежи в България, страните от Европейския съюз, както и към фиксирани и мобилни мрежи в САЩ и Канада.

Премиум пакетът включва достъп до Интернет със скорост 40 Mbit/s и 300 безплатни минути време за разговори.

За нуждите на малки и средни фирми са разработени офис пакетите Coolbox Office и Coolbox Office Wi-Fi. Включените скорости са 20 и 30 Mbit/s , а телефонната услуга е с включени 300 и 500 безплатни минути на месец. Услугите се предоставят с безплатно оборудване от оператора.

Коментари по темата: „Оптика до дома във Велико Търново”

добавете коментар...

  1. Някой

    Спектър нет отдавна пуска такава оптика в София и скоро във Варна, и други градове. Не само оптика до дома, но и цифрова телевизия, и телефония!
    Що за глупава статия е тази

  2. HSPA

    След време мобилния интернет ще избута всичко друго. сега е скъп, но цените ще паднат, а всеки лаптоп ще има hspa. правете сметка какво ще ползват потребителите

  3. До Хм

    абсолютно си прав/а. да я видим обаче конкуренцията, ако рекламата отговаря на истината….

  4. Хм

    Здраво конкуренто хулене

  5. Петкан

    Оптика има до всеки клиент…по стълбовете на осветлението…ха ха ха…които вече са се навели от сноповете с кабели които са по тях. Зимата ще е забавно. Другите доставчици имат подземна мрежа…тия са перачи

  6. Бай Петлю

    Не им се връзвайте на такива платени статии. Обикновенно в тях има само 1% истина и това е името на фирмата.

  7. Георги

    А бе стига сте писали глупости. Как си представяте до всеки клиент да достига отделно влакно. Замислете се малко. Те тези апаратни ги направихте като централата на Гугъл примерно.

Коментар