Удвояват капацитета на батериите за електромобили

Само след няколко години електромобилите ще се сдобият с батерии с двойно по-голям капацитет

Японски специалисти разработват нов тип лииево-йонни батерии за електромобили, които ще имат двойно по-голям капацитет от сегашните, при запазване на размерите, съобщи SlashGear.

В проекта са ангажирани изследователи от компанията GS Yuasa, която се явява четвъртият по големина производител на литиево-йонни батерии в Япония. Към момента обаче техническите подробности за новите батерии се пазят в тайна.

Според изтеклите оскъдни информации, разработката се свежда до използване на нови материали за електродите на батерията. Именно те позволяват направата на по-ефективни батерии, които от своя страна ще обезпечат по-дълъг пробег на електромобилите.

Изследователите твърдят, че благодарение на новите батерии, дори малките електромобили ще могат да се сравняват по пробег с големите си събратя и дори с обикновените коли, разчитащи на двигатели с вътрешно горене, когато са заредени напълно.

Разработчиците планират да доставят своите батерии на производителите на електромобили в Япония и Европа. Очаква се новата технология за батерии да бъде комерсиализирана през 2020 г.

Коментари по темата: „Удвояват капацитета на батериите за електромобили”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    е след 50г никой няма да си спомня кво е зареждане .

  2. Anonymous

    това е новина през 3 месеца.

    Ама зареждаш телефона всяка вечер.

  3. ха

    Батериите и сега имат приличен обем. Въпросът е каква е цената на новата батерия… Да не се окаже 3 пъти по-скъпа и да е по-изгодно икономически да ползваш две стари батерии!

Коментар