Acer бележи ръст на приходите за полугодието

През второто тримесечие Acer постигна най-високия си оперативен марж в последните 6 години

Тайванският производител на компютри Acer обяви приходи в размер на 3,7 млрд. долара за първото полугодие, което е ръст от 4,5% спрямо същия период на предходната година.

През второто тримесечие на финансовата 2017 г. Acer отчита приходи от 1,8 млрд. долара и чиста печалба от 8 млн. долара. Измерен в националната валута, този резултат е с 4,6% по-малък на годишна база, поради колебанията в курса, но в доларово изражение е по-висок с 2,3%, сочи финансовият доклад.

Брутната печалба на Acеr в периода април-юни възлиза на 204 млн. долара, а оперативната печалба е 33,2 млн. долара. Същевременно, Acer отчете оперативен марж от 1,8% за тримесечието, което е най-високата стойност от шест години насам.

Коментари по темата: „Acer бележи ръст на приходите за полугодието”

добавете коментар...

  1. Anonymous

    Брутната печалба – 204 млн. $
    оперативната печалба – 33,2 млн. $
    чиста печалба – 8 млн.$

  2. Anonymous

    acer
    и
    lg

  3. Saevar

    купих си лап топ 2001-ва Acer, работеше си до 2008, 2006-а пак си куипих Ачер(както му казват италианците понеже е от италиански инжинер) и до ден днешен си работи, е с Линукс разбира се и с ССД диск .. и е в пъти по бърз от седмица бозачкина…. та за мен си остават най-добрите потребителски компютри…

Коментар