LG изгради най-големия в света OLED дисплей

Видеостената, направена от 820 броя 55-инчови OLED панели, е инсталирана в търговския комплекс The Dubai Mall

Най-големият в света дисплей от органични светодиоди (OLED) е дело на корейската компания LG. Инсталацията с размери на 4 волейболни игрища влезе в книгата за рекордите на Гинес.

Видеостената, направена от 820 броя 55-инчови OLED панели, е инсталирана в Обединените арабски емирства и по-конкретно в търговския комплекс The Dubai Mall, който е най-големият в света, с 80 млн. купувачи годишно.

OLED панелите с дебелина 3,65 мм са монтирани във формата на вълна върху огромен аквариум, разположен на първия етаж на търговския център. Видеостената е широка 50 м и висока 14 м, а общата й площ достига 700 кв.м.

Според японската агенция Nikkei, този екран е почти осем пъти по-голям от предишния рекордьор на LG, инсталиран на международното летище Инчон в Южна Корея. Екранът съдържа 1,7 млрд. пиксела, които, подредени в една линия, биха достигнали обща дължина 11 км.

OLED панелите се отличават с подобрено качество на изображението и гъвкавост. Обикновено този тип дисплеи се използват в смартфоните, но напоследък стават все по-популярни и в телевизорите от висок клас.

Коментар